31/7/12

M'encanta el (bon) sushi! - Love (good) sushi!

Avui estic de cel.lebració, fa dos anys que vaig arribari al Japó! Que fort com passa el temps, si sembla que fós ahir que arribava a Tokyo amb una maleta carregada d'il.lusions pero més perdut que estan en una jungla. Aquest post doncs es mereix una atenció especial i el dedico a un dels plaers gastronòmics més grans que hi ha, el sushi!. Després de dos anys he tingut la oportunitat d'aprofondir i experimentar la gastronomia japonesa, increiblement variada i molt rica, abans de venir al Japó mai m'hauria imaginat que podria donar tant de si, no obstant quan passat aquest temps la gent em pregunta ¨què és el que t'agrada més?¨...no tinc cap mena de dubte en reconèixer que sóc un fan del topic més topic...el sushi! Això sí de qualitat i en restaurant especialitzats, una cosa a primera vista tan simple però que en realitat té una complexitat i història al darrera que pocs tenen. Els ingredients bàsics són clars, arròs i peix ara més enllà es barregen infinites preparacions que donen un món de sensacions i gustos espectacular! Per a mi és un gran exemple d'importants valors japonesos, minimalisme, natural, equilibri, perfeccionisme... veure treballar un sushi master (oju que es requereixen anys i panys per esdevnir-ne un) és tot un espectacle pels sentits. Des que he estat al Japó he provat varis restaurants de sushi, uns més simples d'altres més cars, ara en general és difícil sortir-ne decepcionat. Només posar els peus a un bon restaurant de sushi ja t'enveix una harmonia que va més enllà del rol primari de la restauració, és la transformació de la gastronomia en art!! Entre ells concretament, n'hi ha un a Ebisu, el Sushi Matsue, al qual m'uneix una llarga història i s'ha convertit en un dels meus favorits (i de molts de les visites que hi he portat quan han vingut per aquí :)). El vaig visitar per primera vegada per àtzar visitant el Japó i casualitats de la vida es va convertir en una de les raons que em van fer decidir venir cap aquí. Per aixo avui l"hi dedico el post i aquí us deixo algunes perles culinàries que he anat provant...mmm!!


Today I am celebrating, it's two years since I'm in Japan! Incredible but true, time flies and it seems it was yesterday I got to Tokyo with my suitcase filled with hopes but more lost than being in a jungle . Hence, this post has to be special and I thought on dedicating it to one of the most gastronomic pleasures, sushi! After two years I've had the opportunity to deepen and to experiment japanese cuisine, surprisingly rich and varied, before coming to Japan I'd have never thought that it could be so extensive, nonetheless after all this time when people ask me "what is your favourite dish?"...I have no doubts to reckon I'm a big fan of the topic of the topics...sushi! Provided it is with quality and in specialized restaurants of course, because sushi is something that at first glance looks simple but actually has a complexity and history behind that few can compare with. The basic ingredients are clear, rice and fish, but beyond this there is a mix of combinations and preparations that give an endless world of flavours and sensations! To me, sushi is a great example of important Japanese values, minimalism, natural, balance, perfectionism...to have the opportunity to see a sushi master (it takes years and years to become one) working, is a great entertainment for your senses. Since I'm Japan I've been to several sushi restaurants, some simpler other more expensive, in general however it is unlikely you feel disappointed. Just getting into a good restaurant, you are surrounded by an atmosphere that goes beyond the primary role of restaurants, it is food transformed to art! Amongst them, there is one particularly in Ebisu, Sushi Matsue, to which I have been bond since long time ago and became one of my favourites (and of many of my visitors in Japan as well :)). I first visited it by chance when I came on holidays to Japan and it turned out to be a key element, or better a sign of life, that brought me finally to Japan. Therefore, in this special day here some pics of the yummy sushi treats...mmm!

92fed5da

e4b3fdc7

c9d30ce4

1de40db3

6627f322
Ebi Niguiri / Niguiri de gamba / Shrimp niguiri
34dcba7f
Ikura maki / Maki d'ous de salmo / Roe salmon roll
938e0cfe
Maguro maki / Maki de Tonyina / Tuna roll
Photobucket
Wasabi!! / Fresh wasabi!!
cdb63784
Calamar / Squid
Photobucket
Ikura chirashizushi / Chirazushi d'ous de salmo / Roe salmon chirashizushi 
Photobucket
Uni chirashizushi / Chirashizushi de garota...increible!!!!! / Sea urchin chirashizushi...awesome!!
eac82b5b
Hirame niguiri / Niguiri d'un tipus de turbot  / Flounder niguiri
Photobucket
no recordo el nom pero estava bonissim... / forgot the name but it was very tasty
4adad2ef
Niguiris de diferents parts de la tonyina, de menys a mes gras / Niguiris of different parts of tuna, from less to more fatty
d57f4500
Toro niguiri / Niguiri de tonyina gras (toro) / fatty tuna niguiri (toro)...best part of tuna!
Photobucket
Uni maki / Maki de garota...fresc com aquest, un dels millors plaers que hi ha!! / Sea urchin roll...fresh like this, one of the best pleasures possible!            

4 comentaris:

  1. Noo!!!
    Que bueno!!
    Como me lo perdí! Solo quiero volver para eso.. Y nos vamos a este resto.. No me importa si el resto no come pescado crudo o le parece muy caro ;-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mejor excusa para volver por aca!! Empieza a buscar vuelos :)

      Elimina
  2. El ultimo es ese que estaba podrido aquella vez? Jajaja
    Cuando ahorre vamos! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nievitas no te confundas! el que tomamos estaba un poco rancio, es verdad...pero el maki de Uni es de los mejores placeres que hay!! o sea que tenés otra buena excusa para volver!! Empiecen a organizar viaje con la enana :)

      Elimina