15/3/11

Continua l'estat d'incertesa al Japó i especialment l'àrea de Tokyo. Si ahir us deia que la situació era més optimista avui ja no sé què pensar, a les 5 de la matinada hem tingut una rèplica que he fotut un bot del llit que no vegis però la sorpresa ha estat després quan ens han informat que a Fukushima el reactor n.2 havia explotat i per primera vegada afectant el nucli (cosa que fins ahir ens havien dit que no passaria). Les alarmes s'han disparat, segons les autoritats el risc de la cotaminació radioactiva queda limitat al perímetre de 30km però algunes ambaixades recomanen deixar Tokyo o en cas de quedar-se fer-ho tancats a casa sense sortir! Aquesta situació d'incertesa fa que la sensació de pànic s'extengui cada cop més i finalment la meva empresa ha decidit traslladar-nos a Kobe on tenim la central. A l'estació estava ple de gent que volia deixar la ciutat, locals i estrangers, i sobretot molta canalla. Ara mateix us escric des de Kobe a 500km de Tokyo i 750km de la planta nuclear, més tranquil tot i que molt poc convençut de la situació global on tot sembla que pot canviar en qüestió d'hores.
Per cert, indignadíssim amb l'ambaixada espanyola a Tokyo, pitjor no es pot gestionar una crisi així, fins avui ningú m'havia dit res, ni una sola paraula sobre el terratrèmol a la web, sense respondre les trucades...ahir a la nit finalment els vaig escriure un mail i avui 4 dies després de l'incident han fet la primera circular tot per dir que a Tokyo no hi ha cap perill i no es recomana deixar la ciutat...

The situation of uncertainty continues in Japan and especially in Tokyo area. If yesterday I said the situation tended to improve, today I don't know what to think, at 5am I suddenly woke up after a strong aftershock but the worst came later when we were told that in Fukushima the reactor n.2 blasted and impacted the containment system (until yesterday we were told this would not happen). After this all alerts raised again and although the authorities said it could be only dangerous in the area 30km around the power plant, some embassies recommended to leave the city and in case to stay to remain at home! This situation of uncertainty extended the doubts more and more so finally my company decided to move us temporarily to Kobe where  we have the HQ. At the station lots of people ready to leave, locals and gaijins, above all lots of children. So now I'm writing from Kobe at 500km from Tokyo and 750km from the power plant, I feel more confident although not so convinced with the overall situation where everything seems to change in just a matter of few hours.
Btw the crisis management of the Spanish embassy completely inefficien, only today they released the first note of communication, before not a single word...

2 comentaris:

  1. Han de succeïr coses com aquesta per tal de que quedi al descobert la mala organització governamental. Quina vergonya la gestió de l'ambaixada espanyola a Tokyo, després d'esperar tots aquests dies algun tipus d'informació per part seva l'únic que diuen és que no hi ha cap perill i que no es recomana deixar la ciutat, que més que informació sembla un intent de tranquilitzar a la gent i evitar el pànic que podria deixar-los al descobert.

    Molta sort.

    ResponElimina
  2. Espero que la cosa segueixi bé, ja que les notícies que ens arriben aquí són bastant alarmistes. Ànims Gerard!!!!

    Albert (el que et deia guapooooo en una festa del foment).

    ResponElimina