16/5/11

Kaiseki!!

Aquest cap de setmana finalment vaig conèixer i sobretot catar el famós concepte Kaiseki! El tenia apuntat amb lletres majúscules a la llista de coses a fer al Japó però fins ara encara no n'havia tingut la ocasió...més ben dit que pel preu que val un menú kaiseki ho reservava per una ocasió especial, i el millor de tot és que em van convidar!! El kaiseki que segons em van explicar els seus orígens es remonten molt temps enrera on es donava un menú lleugeret per acompanyar la cerimonia del tè, avui dia s'ha convertit en el que podria ser considerat com l'alta cuina japonesa. Els millors restaurants estan a Kyoto i els menús consten de varis plats (nosaltres hem vàrem tenir 9), tipus menú degustació, on sempre se segueix un patró similar i evidentment on no hi falta l'arròs, servit sempre al final per acabar de rematar-ho, us asseguro acabes pleníssim. El Kaiseki es caracteritza per usar ingredients de locals i de temporada, entre d'altres vaig provar bambú, un tipus de medusa o unes algues desconegudes, mmm....boníssim, una gran experiència que exemplifica molt bé el concepte de minimilisme i perfecció que envolta molts aspectes d'aquesta societat.

This weekend I finally went and above all experienced the famous Kaiseki concept! I had it in capital letters in my list of things to do in Japan but to date I haven't had the occasion to went through...or actually I must say that considering the price of a Kaiseki menu I was waiting for an especial occasion, and the best of it is that I went for free!! Kaiseki as I was told, has its origins long time ago when a light menu was given to accompany the tea ceremony, nowadays however it became in what could be considered as the high-standing Japanese cuisine. The best restaurants are in Kyoto and the menus include several dishes (we had 9), like a degustation menu, where they would always follow the similar pattern and of course where you will always find rice, serve at the end when you are already full enough!. Kaiseki is well known to use local, fresh and seasonal ingredients, in our case I had the opportunity to try bamboo, a kind of jelly-fish or a new seaweed,mmm....so yummy, a great experience that really illustrates the concept of minimalism and perfection so well instiled in many aspects of this society.

El menu (de dreta a esquerra)





vedella que us asseguro es fonia a la boca / Beef meat that really melted in the mouth

un tomàquet sí...però quin tomàquet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada