25/8/12

Japan loves beer!!

Quan vaig arribar al Japó, una de les coses que em va cridar més la atenció va ser la quantitat de cervesa que beuen els japonesos. Arribes aquí pensant que tot és sake (nihonshu) quan la realitat
és que la beguda alcohòlica per excel.lència és la cervesa que fa acte de presència en qualsevol aconteixement social. Segons les estadístiques actuals la cervesa representa gairebé el 50% (!!!) del consum de begudes alcohòliques (en volum). Per càpita està al voltant de 50 litres anuals, tot i que a Tokyo s'enfila cap a 75 litres, lluny encara de grans països cervesers com República Txeca o Alemanya però per sobre d'Espanya (70 l anuals) o Suïssa (53 l). I és que a vegades tens la sensació que la cervesa està per tot arreu, presència enorme als supermercats, producte estrella als Kombinis  (botigues de conveniencia), màquines vending de cervesa. Això considerant que es permet beure al carrer, fins i tot dins del trens, fa que sigui un producte molt present en aquesta societat, vaja que n'hi ha que se la beuen com aigua...i bé després acaben com acaben. 
Hi ha 4 grans empreses cerveseres: Asahi, Sapporo, Kirin i  Suntory, que en realitat són les grans dominadores del sector agroalimentari amb negocis que van més enllà de les cerveses avui dia però que als orígens totes van començar a produir cervesa a partir del periode Meji (finals S.XIX) o sigui que es pot dir que la cervesa té una història relativament curta en aquest país, però amb resultats excel.lents...de gust més aviat lleguer, a l'estiu es posa de perles, segur que tots els que heu passat pel Japó ja sabeu de que us parlo :) 

When I came to Japan, one of the things that drew my attention was the quantity of beer Japanese drink. You arrive here thinking that everything is sake (nihonshu) when the reality is that the alcoholic beer par excellence is beer which is part of any social event. According to the statistics nowadays beer represents up to 50% (!!) of the alcoholic beverages consumption (in volume). Per capita the amount is around 50 liters annually, although in Tokyo it goes up to 75 liters, still far from the big beer countries such Txec Rep. or Germany but above Spain (70l) or Switzerland (53l), and indeed sometimes you have the feeling beer is everywhere in this city. Huge presence at the supermarkets, key product at the Kombinis (convenience stores), beer vending machines available. All this considering that is allowed to drink at the streets, even inside the trains, makes that the product is very well established in this society...up to the point where when socializing some people take it by water...with the expected results after a while. 
There are 4 main breweries in Japan: Asahi, Sapporo, Kirin and Suntory which are the big players in the food industry nowadays with businesses beyond beer but on its origins all started with this product around the Meji period (end of S.XIX), so we could say that they have a relatively short beer history in the country...but not at the expense of its result, the japanese beer is excellent, not very strong, true, but it goes very well with the hot japanese summers :) 
Photobucket
Als supermercats sempre hi ha una gran part dedicada a la cervesa...de tot tipus i colors a vegades es fa difícil triar!
At the supermarket there is always an important area reserved for beer...of all kinds and sizes that makes difficult the choice!

Photobucket
La varietat de cerveses de consum individual és impressionant...
 Beer on the go: the available range of sizes available at the supermarket is stunning...
Photobucket
De 135ml a 1000ml! D'això en dic cervesa adaptada al consumidor...això sí he vist més gent amb la llauna d'1l que la petita de 135ml
From 135 to 1l!! This is consumer oriented service...but much more frequent the 1l can than the smaller 135ml

Photobucket
Màquina de vending antiga de cervesa...el lloc més peculiar on n'he vist probablement sigui als Onsen. Surts deshidratat dels banys i el primer que et trobes són les cerveses!
Old vending machine of beer...probably the most particular one seen is in Onsen, you get out dehydrated from the bath and the first thing one see is the beer!
Photobucket
Fins i tot n'he trobat a mig ascens del Fuji san, probablement la cervesa més cara que mai veuré en una màquina vending...600JPY (més de 6EUR)!
I have even seen them climbing the Fuji san, certainly the most expensive beer I will ever see in a vending machine...600JPY (more than 6EUR)!
   

3 comentaris:

  1. no sabia que es pugués beure pel carrer i als trens!

    ResponElimina
  2. Ei Gerard!
    A Califòrnia la birra també és molt més bona del que em pensava... I tenen una Hefeweizen boníssima! Tot i que aquí sí que no es pot beure al carrer ni enlloc!
    Per cert, ja estàs apuntat a la diada virtual: http://www.catalansalmon.com/diadavirtual/mapa_diada2012.php
    Recordes que vam passar junts la diada del 2010 a Tokyo? Ara, aquesta la passo a Santa Barbara...
    Salut!

    ResponElimina