16/11/12

Al Sant Pau de Tokyo amb la Carme! - At Tokyo's Sant Pau with Carme!

Continuo amb el meu mes gastronòmic per Tokyo! Si ho recordeu fa un any us parlava que havia anat al restaurant Sant Pau que la Carme Ruscalleda té al Japó. Aquella va ser una gran experiència però malauradament no hi havia la Carme. Al sortir els vaig dir que la propera vegada que vingués m'ho diguéssin i bé quan ja pràcticament ho tenia oblidat, sorpresa! fa uns dies vaig rebre un correu dient-me la Carme visitaria el Japó uns dies de novembre...i evidentment sense pensar-ho dues vegades vaig reservar-hi taula i amb una colla d'amics -que no em va costar gaire convèncer- fa uns dies hi vàrem anar a dinar. Com ja us he explicat en alguna ocasió, aquí per dinar tots els restaurants tenen menús i axò fa que sigui una bona oportunitat per anar a grans restaurants sense deixar-hi un ronyó! Segona experiència al Sant Pau i de nou tot un plaer gastronòmic, un menú molt equilibrat combinant preparacions d'aires mediterranis amb productes locals...em va encantar la gelificació de basílic del segon plat, al ser en forma de gel feia que l'aroma del basílic es dissolgués gradualment...mmm. En fi tot molt bo, tot i que potser no sóc gaire objectiu i tinc tendència d'escombrar cap a casa ;) El millor però va venir al final quan la Carme va sortir de la cuina a saludar, vàrem estar parlant una estona i molt molt bé, és tal qual la imatge que projecte, una persona molt oberta, modesta i que desprèn molta energia positiva! La propera vegada a Sant Pol de Mar!

My gastronomic month in Tokyo keeps on! If you remember, last year I wrote about my experience at Sant Pau restaurant, the restaurant that the famous catalan chef Carme Ruscalleda has in Japan. That was a great experience even though we couldn't meet Carme at that time. Before leaving I told the staff to let me know the next time she would come to Tokyo and well when I had almost forgotten about it...surprise! few weeks ago I got an email saying that she would be coming to Tokyo soon. So without thinking it twice I made a reservation and I easily convinced some friends to join me. We went there few days ago at lunch time (most of the restaurants in Tokyo have affordable menus at lunch time which make it a great opportunity to experience all these restaurants) . It was my second experience there and again it was a pleasure for the senses, excellent cuisine with a very balanced menu combining preparations of mediterrenean touch with local ingredients...I particularly loved the second course with the basilic jelly, being in form of a jelly the basilic flavour got diluted progressively with the other ingredients...mmm. Everything was great, although I may not be very objective and have tendency to over-rate it for being from home :) The best of it however came at the end when the chef Carme Ruscalleda came to the table and we had the opportunity to chat for a while. She is an excellent person, projecting the same modest and passionated image that always projects , even my friends who didn't know her at all pointed it! So after it the next one is time to go to the original restaurant in Catalonia! 

Photobucket

Photobucket
Oli de Siurana! - Olive oil from Siurana (Catalonia)
Photobucket
Carta dels aperitius - Entrees menu
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Primer plat: espècie de calamar japonesa farçida de bolets amb salsa d'all negra - First course; type of japanese squid with mushrooms and sauce of black garlic
Photobucket
Segon plat: una varietat de peix japonesa (no recordo el nom) acompanyada de puré de boniato i una gelificació de basílic (que era la bomba!) - Second course: a variety of Japanese fish (don´t remember...) with sweet potato puree and a jelly of basilic (was awesome!)
Photobucket
Tercer plat: costelles de porc ibèric amb una salsa dolça, acompanyada de bolets i albergínia japonesa / Third course: pork iberic ribs with sweet sauce and as sidedish mushroom and japanese eggplant
Photobucket
Photobucket
Primer postre: gelat de pera amb salsa de vi / First dessert: pear ice-cream with wine sauce
Photobucket
Segon postre: combinació de gelats de diferents textures i sabors / Second dessert: combination of ice-creams of different taste and texture
Photobucket

Photobucket

Photobucket
L'equip amb la Carme / The team with Carme Ruscalleda!!

2 comentaris:

  1. joder!!! que bueno! como te la montas gerard san! que envidia :=))

    ResponElimina
  2. Uau, sembla tot increïble! Que boooooo! I que simpàtica la Carme =)

    ResponElimina